مهم ترین عوامل خرابی لاستیک خودروها

لاستیک های ماشین تان خراب شده است و ماشین تان تعادل خود را از دست داده است و رانندگی برایتان سخت شده است.  یا اینکه حتما شنیدید که خیلی از رانندگان در حین رانندگی ناگهان لاستیک ماشین شان دچار ترکیدگی می شود. همان طور که می دانید اجزای ماشین خصوصا لاستیک های آن مستعد خرابی هستند و هر چند وقت یکبار به بررسی و تعویض نیاز دارند این مقاله از تصادفی به شما کمک کند که با آشنایی عوامل و علائم خرابی لاستیک خودرو از خرابی آن ها پیشگیری کنید و رانندگی راحت ایمن و کم خطری را داشته باشید.

7 تا نشانه خرابی لاستیک ماشین

لاستیک ماشین ساختار پلیمر شکل دارد و از پلاستیک منعطف ساخته شده است اما لاستیک ها هم طول عمر دارند و عواملی مانند شرایط آب و هوایی قرار گرفتن در معرض نور خورشید و خیلی از عوامل دیگر می تواند باعث فرسودگی لاستیک ماشین شوند. این خرابی ها با علائمی روبرو هستند که در ادامه به انواع خرابی لاستیک خودرو می پردازیم.

1- شکل ظاهری

اگر متوجه هر گونه تغییر شکل در ظاهر لاستیک ماشین خود شدید مانند پنچر یا کم باد بودن  اصلاً ریسک نکنید و هر چه سریعتر نسبت به تعویض لاستیک اقدام کنید

 2- وجود ترک ‌های ریز و درشت

ترک هایی خیلی ریزی روی تایر لاستیک ماشین نشان می دهد که وقت تعویض لاستیک ها رسیده است. اگر نسبت به این نشانه بی توجه باشید خطر ترکیدن آن‌ها وجود دارد.

3-  برآمدگی روی لاستیک

هر گونه برآمدگی روی دیواره های لاستیک یا قابل لاستیک نشانه های تعویض لاستیک هستند. این برآمدگی ها باعث می‌شود فشار هوا به لایه‌ بیرونی لاستیک برسد و باعث ترکیدکی لاستیک شود. بهتر است در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به تعویض لاستیک اقدام کنی

4-  لرزش‌ غیر عادی خودرو

اتاق خودرو ممکن است به دلایل مختلفی دچار لرزش بشود اما یکی از دلایل مهم هم خرابی لاستیک ماشین است فرسودگی لاستیک‍‌ ها در عملکرد کلی خودرو تاثیر منفی بگذارد و باعث لرزش شدید خودرو در هنگام رانندگی شود

5-  عمر لاستیک خودرو

بنا به تشخیص متخصصان عرصه خودرو می بایست هر ۵ تا ۷ سال یک ‌بار (بسته به برند و کیفیت آن)، بدون توجه به سایش آج، لاستیک های خودرو سواری را تعویض کنید تا ایمنی و عملکرد مطلوب خودرو به طور کامل فراهم شود

6-  کارکرد خودرو

.در شرایط معمولی، حداکثر کارکرد یک لاستیک در حدود ۸۰ هزار کیلومتر است. پس از گذشت این مقدار از کارکرد از عمر و کارایی تایرها کاسته و لاستیک ها خراب می شوند. توصیه می کنیم  بعد از هر ۲۰ هزار کیلومتر رانندگی  لاستیک ها را تعویض کنید تا خراب نشود.

7-  میزان سایش آج

رایج ترین نشانه های خرابی لاستیک خودرو میزان سایش آج لاستیک است. آج روی لاستیک ‌های خودرو نقش مهمی در ایجاد چگ ‌زنی و چسبندگی در جاده دارد. هر چه مقدار فرسودگی و سایش آج بیشتر باشد لاستیک زودتر خراب می شود اندازه استاندارد آج‌ های لاستیک باید به عمق ۱.۶ میلی‌متر باشد. اگر کمتر از این میزان بود یقینا لاستیک خراب شده است برای تست و بررسی وضعیت لاستیک روشی به نام تست سکه وجود دارد. در این روش شما کافی است یک سکه را داخل آج‌ ها قرار دهید و اگر ارتفاع آنها کمتر از لبه سکه بود یعنی لاستیک ‌ها خراب شده و به تعویض نیاز دارد.

دلایل خرابی لاستیک ماشین

دلایل متعددی وجود دارد که می تواند باعث کاهش عمر مفید لاستیک و خرابی لاستیک ماشین شود که عبارتند از:

 میزان باد نامناسب چرخ ها

اگر میزان باد تایر ها نامناسب باشد خرابی لاستیک ماشین را به همراه دارد.کم بودن یا بیش از حد زیاد بودن باد چرخ‌ها باعث می‌شود طول عمر لاستیک‌ های خودرو به شدت کاهش پیدا کند و باعث ساییدگی و پارگی زود هنگام شود. باد کم باد شدن باد لاستیک خودرو خطر ترکیدن و انفجار لاستیک به دلیل کمبود هوا یا نشت هوا وجود دارد.از طرفی باد زیاد لاستیک های خودرو  باعث کاهش چسبندگی لاستیک به سطح جاده شده و این نیز می‌تواند خطر ترکیدگی، ساییدگی و پارگی زودرس را ایجاد کند.

 سرعت و شتاب خودرو

وقتی خودرو با سرعت بسیار زیاد حرکت می کند لاستیک ها گرم می شوند و همین باعث می شود که لاستیک ها دچار ترکیدگی و آسیب ناگهانی شوند. در واقع اگر سرعت ماشین بالا باشد در صورت برخورد با چاله یا برآمدگی خیابان ممکن است بطور ناگهانی و به شدت و سریع دچار پارگی و ترکیدگی شود. این خیلی خطرناک است و رانندگی شما را به خطر می اندازد

 ساییدگی و پارگی

یکی دیگر از دلایل خرابی لاستیک ها خودرو ساییدگی و پارگی خودرو است. اگر به خوبی از لاستیک های خودرو مراقبت نکنید عمر آن ها به شدت کاهش پیدا می کند و باعث ساییدگی و فرسایش و در نهایت پارگی لاستیک خودرو می شود. حتما مراقب باشید هنگام پارک خودرو کناره های تایر به به جایی ساییده نشود. و در کل از ساییدگی کناره ‌ها تا جای ممکن جلوگیری کنید.

 شرایط جاده

شرایط جاده نیز نقش مهمی در خرابی لاستیک خودرو دارد. چاله های و جاده های ناهموار می توانند به لاستیک ها آسیب بزنند و آن ها زودتر از موعد دچار خرابی و سوراخ شدگی کنند.هم چنین، رانندگی در مسیرهای ناهموار یا خارج از جاده نیز می‌تواند استرس بیشتری به لاستیک‌ ها وارد و آن ها مستعد خرابی کند.

اهمیت تعویض سریع لاستیک ها

ترکیدگی و انفجار ناگهانی در حین رانندگی اصلی ترین عواقب خرابی لاستیک ها محسوب می شوند. در صورتی که لاستیک فرسوده شود می توانند ترمز، هندلینگ و عملکرد خودرو را با اختلال مواجه کند. پس بهتر است هر چه سریعتر نسبت به تعویض لاستیک خودرو اقدام کنید.

راه های جلوگیری از خرابی لاستیک ها

شما می توانید با انتخاب لاستیک باکیفیت، عادات رانندگی سالم و نتیجه خوبی از عملکرد ماشین خود دریافت کنید. یکی دیگر از راه هایی که می تواند به افزایش طول عمر تایرها کمک کند، بازرسی منظم آن هاست. چک کردن منظم فشار باد تایرها، چرخاندن لاستیک ‌ها و اطمینان از تراز و تعادل چرخ ‌ها نکاتی که می تواند تا حد زیادی خرابی لاستیک ها را به تعویق بندازد.

امیداواریم از خواندن این مقاله از تصادفی توانسته باشیم اطلاعات مفیدی درباره خرابی لاستیک ها و علائم و عوامل آن ها به شما داده باشیم . شما خوانندگان گرامی می توانید هر گونه سوال درباره خرابی لاستیک ها را در قسمت کامنت ها با ما و خوانندگان ما مطرح کنید.

 

به این مطلب امتیاز دهید ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مطالب