سیستم اتوهلد چیست و نحوه عملکرد آن چگونه است؟

از ترمز کردن و کلاچ گرفتن های مکرر در ترافیک های سنگین رانندگی را در این شهرهای شلوغ خسته شدید؟ در سربالایی یا سر پایینی کنترل خودروی خود را از دست می دهید؟ با نصب سیستم اتوهلد تمامی این موارد قابل رفع هستند.

اگر می خواهید با بدانید سیستم اتوهلد چیست؟ ما در این مقاله از تصادفی به طور کامل به بررسی کامل آن می پردازیم.

سیستم اتوهلد در خودرو چیست؟

اتو هلد یا سیستم نگه‌دارنده خودکار خودرو یکی از آپشن‌ های پرکاربرد در شهرهای پرترافیک است که با داشتن این سیستم دیگر نگران توقف و حرکت پی در پی در ترافیک های سنگین نیستید. اتوهلد درواقع سیستم توسعه ‌یافته ترمز پارک الکترونیکی است  و بیشتر در خودروهای دنده اتومات به کار برده می شود.

مزایای سیستم اتوهلد

مزایای اتوهلد شامل موارد زیر می شود:

  • رانندگی راحت و آسان
  • جلوگیری از حرکات اضافه خودرو
  • جلوگیری از استهلاک جعبه دنده
  • ممانعت از اعمال حالت ضربه به سرنشینان و اتاق خودرو

معایب سیستم اتوهلد

ایراداتی که در هنگام کار با اتو هلد ممکن است با آن مواجه شوید  این است که اتوهلد خودرو در سراشیبی ‌هایی با شیب تند یا جاده‌ ها و خیابان ‌های یخ زده به‌درستی عمل نمی کند.

اساس کار سیستم اتوهلد چیست؟

اساس کار سیستم اتوهلد

اساس کار اتو هلد بر پایه تشخیص شیب استوار است. سنسور داخل سیستم شیب  را اندازه‌گیری می کند و شیب نیز از طریق واحد هیدرولیکی ABS/ESC  کنترل می شود.

زمانی‌که خودرو متوقف است، اتوهلد همان فشار ترمز را به چرخ‌ ها اعمال کرده و از حرکت خودرو جلوگیری می کند. سیستم با فشردن دکمه Auto Hold فعال می شود.

اگر پیش از گاز دادن، سنسورهای ABS حرکتی را تشخیص دهند، نیروی ترمز پشت چرخ‌ ها بیشتر می شود تا مانع از حرکت خودرو شود. حال اگر راننده پدال گاز را فشار دهد، نیروی ترمز به آرامی کم شده و خودرو حرکت می‌کند. و بعد از آن‌که پا را از روی پدال گاز برمی‌دارید، خودرو بدون فشردن پدال ترمز می‌ایستد.

دکمه اتو هلد در کنار دسته دنده، در سمت چپ فرمان یا کنار دکمه اتوپارک قرار داشته و با مواردی نظیر Auto Hold، Auto H و A مشخص شده است. در هنگام فعال شدن اتوهلد خودرو دکمه P که ترمز دستی الکتریکی خود را با روشن شدن رنگ سبز را نشان می دهد.

خودروهای مجهز به سیستم اتو هلد حتما یک ترمز دستی الکترونیکی دارند و هنگامی‌که راننده پای خود را روی پدال گاز می گذارد، ابتدا دکمه p و سپس دکمه اتوهلد خاموش می‌ شود تا اجازه حرکت ماشین صادر شود.

نحوه استفاده از اتو هلد در ترافیک ‌های سنگین

در ترافیک سنگین در خودروهای دنده دستی راننده باید مرتب ترمز کند و کلاچ بگیرید تا حرکت خودرو به راحتی انجام شود و به سایر ماشین ها برخورد نکند. راننده ابتدا با انجام نیم‌کلاچ و سپس رها کردن ترمز حرکت می‌کند و دوباره برای توقف پدال ترمز را می فشارد و این چرخه ادامه دارد. در این صورت پای شما به صورت مداوم روی پدال ترمز قرار دارد و برای همین خیلی خسته می شوید.

درست که در خودروهای دنده اتومات مشکل کلاچ گرفتن وجود ندارد اما این مشکل کماکان مشاهده می شود. در خودروهای اتومات، دنده در حالت خلاص یا حالت حرکت قرار داشته و شما باید با ترمز کنترل خودرو را انجام بدهد.

اگر خودروی شما مجهز به سیستم اتوهلد باشد کافی است دکمه اتو هلد را فشار دهید؛ در این حالت برای توقف ماشین نیاز نیست پدال ترمز را نگه دارید و خودرو ثابت می ‌ماند تا زمانی که شما مجدد پدال گاز را فشار دهید. در این صورت ترمز‌ها به آرامی آزاد می شود و خودرو به حرکت در می آید.

کارایی سیستم اتوهلد در سرازیری ‌ها و سربالایی ‌ها

کارایی سیستم اتوهلد در سرازیری ‌ها و سربالایی ‌ها

ممکن است که تا حالا در یک سربالایی و پشت سایر خودروها ایستاده باشید و بخواهید حرکت کنید؛ در این موقعیت اگر ترمز و گاز با هم رها کنید یا گازدادن شما هماهنگ نباشد، خودرو به سمت عقب حرکت می کند و احتمال برخورد به خودروهای پشت سری را افزایش می دهد. در خودروهای دنده‌دستی این موضوع بسیار حساس‌تر است؛ چراکه باید بر نیم‌کلاچ مسلط باشید، در غیر این‌صورت یا ماشین خاموش می شود یا با خودروهای عقبی برخورد می‌کنید.

در سرازیری ‌های پرترافیک نیز باید مرتب ترمز کنید تا مانع از خودروهای با جلویی برخورد نکنید. این ترمز‌ها و کلاچ‌ های پی‌درپی، شما را خسته می کند با فعال کردن اتوهلد خودرو دیگر نیازی به ترمزهای مکرر نیست وترمز کردن به صورت خودکار انجام می شود.

اتو هلد در چه خودروهایی به‌کار گرفته شده‌است؟

سیستم اتوهلد با بهره گیری از دانش و تکنولوژی روز دنیا با هدف رانندگی راحت تر کار می کند. در گذشته آپشن اتو هلد بیشتر در خودروهایی نظیر مرسدس بنز، بی ام دبلیو، نیسان، ولوو و… بود اما در حال حاضر خودروهای نه‌ چندان گران‌قیمت چینی نیز این آپشن را دارند.

تفاوت اتو هلد با سیستم شروع حرکت در شیب (HAC) در چیست؟

تفاوت اتو هلد با سیستم شروع حرکت در شیب

سیستم HAC که مخفف کلمه HILL Start Assist Control است به معنای کمک و کنترل حرکت در سربالایی است؛ این آپشن اصولا در سربالایی‌ های با شیب تند مورد استفاده قرار می‌گیرد. در خودروهایی که مجهز به آپشن HAC نشده اند، اگر در سربالایی با شیب تند قرار گرفته‌ باشید، هنگام حرکت، ماشین به مقدار کمی به عقب می‌رود که همین عقب رفتن خودرو گاهی باعث تصادف می‌شود. این قابلیت صرفا برای چند ثانیه از حرکت خودرو به عقب جلوگیری می‌کند.

تفاوت اتو هلد و HAC در مقدار زمانی است که کار می کنند، HAC فقط چند دقیقه می‌تواند از حرکت در ترافیک جلوگیری ‌کند، ولی در اتوهلد تا هر زمانی که راننده بخواهد این کار ادامه دارد.

 

نکات مهم در مورد استفاده از اتوهلد

  • در زمان استفاده از آپشن اتو هلد بهتر است به حرکت نکردن خودرو نیز دقت کنید و به ‌صورت کامل به این سیستم اطمینان نکنید.
  • در هیچ زمانی خودرو را در صورت روشن بودن اتوهلد ترک نکنید.
  • پس از توقف کامل پای خود را از روی ترمز بردارید زیرا ممکن است سیستم اتوهلد به درستی عمل نکند.

 

مجموعه تصادفی بهترین مرکز خرید خودروهای تصادفی

ما در این مقاله هب بررسی سیستم اتوهلد پرداخته ایم و اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار داده ایم. مجموعه تصادفی بهترین مرکز خرید و فروش ماشین تصادفی در تهران یا سایر شهر ها است.

3/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مطالب