بهترین خودروهای برقی موجود در ایران

معرفی بهترین خودروهای برقی موجود در ایران

آیا می دانستید با آزاد آسازی واردات خودرو دولت عرضه و تولید خودروهای برقی ایرانی را به صورت جدی تر شروع کرده است. تولید خودروهای برقی ایرانی از سال ۱۳۸۱ آغاز شد. از آن زمان تاکنون شرکت ‌های خصوصی و دولتی ایرانی نمونه ها اولیه را به بازار معرفی کردند  اما به دلیل ضعف دانش فنی و نبود زیرساخت ‌ها امکان تولید انبوه و فروش تجاری آنها فراهم نبوده است. تا سال  1401 دولت به فکر عرضه این گونه خودروها افتاد. مهم ترین مزایای خودروهای برقی کاهش مصرف بنزین است مدل ‌های متنوعی از خودروهای برقی را به بازار عرضه شده است.  در این مقاله از تصادفی سعی داریم شما را  با بهترین خودروهای برقی موجود در ایران همچنین با مرکز خرید و فروش ماشین تصادفی در تهران آشنا کنیم.  تا اگر قصد خرید ماشینی برقی را دارید، مطالعه این مقاله در انتخاب بهترین ماشین برقی ایرانی به شما کمک کند.

جدیدترین مدل‌ های خودرو برقی ایران

خودروهای برقی ایرانی سابقه‌ای ۲۰ ساله دارند. اولین ماشین الکتریکی که توسط ایرانی ‌ها تولید شد، آریانا نام داشت در ادامه به بررسی کامل 4 تا از برندهای معتبر خودروهای برقی در ایران می ‌پردازیم. همچنین آشنایی با شرایط فسخ قرارداد خودرو به شما در معاملات کمک زیادی خواهد کرد.

تارا برقی

اولین خودرویی که می خواهیم به شما معرفی کنیم تاراست که از خودروهای تسلا الهام گرفته است. این خودرو با همکاری دو شرکت ایران خودرو و جتکو طراحی و تولید شده است. 

ویژگی ها

  • باتری با ظرفیت ۴۵ کیلووات ‌ساعت
  • پیمودن ۳۰۰ کیلومتر با یک‌ بار شارژ 
  • زمان شارژ سریع کمتر از ۳۰ دقیقه ، با شارژ خانگی در حدود ۱۰ ساعت
  • توان خروجی موتور برقی ۱۶۰ اسب ‌بخار
  • حداکثر گشتاور ۳۰۰ نیوتن ‌متر
  • حداکثر سرعت آن به ۱۴۰ کیلومتر در ساعت 
  • طی کردن مسافت از حالت سکون تا سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت در ۹ ثانیه 

تفاوت ظاهری تارا برقی با مدل معمولی چیست؟

تفاوت اصلی تارا برقی با مدل معمولی در آینه های خاص و منحصر به فرد آن است. این آینه ها مانند لنزهای عریضی عمل کرده و کلیه نقط کور را پوشش می دهد و در نهایت تصاویر را در صفحه نمایشگر خودرو نشان می دهد. هم چنین از تکنولوژی دید در شب، برخوردار شده است که در شرایط نوری نامناسب بتواند عملکرد خوبی داشته باشد و تصاویر شفافی از محیط اطراف ارائه دهد.

رانا برقی

این خودرو چندان جدید نیست چون اولین نسخه تولیدی آن در سال 1398 عرضه شده است. اما در طی سال در سیستم فنی آن ارتقا یافته است. این خودرو از جدیدترین مدل های خودرو برقی ایران می باشد که ایران خودرو در سال ۱۴۰۱ از رانا EV  را به نمایش عموم درآورد. جالب است بدانید که رانا برقی شباهت زیادی به خودروی چینی BYD E6  دارد اماکاملا مقرون به صرفه تر است 

ویژگی ها و مشخصات فنی

  • پیشرانه الکتریکی توان ۱۲۰ اسب‌بخار 
  • گشتاور ۲۲۰ نیوتن ‌متر 
  • حداکثر سرعت ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت
  • مجهز به پیشرانه ‌ای بنزینی به حجم ۱.۰ لیتر و از نوع DOHC 
  • باتری‌ ۳۰ کیلووات ساعتی
  • قابلیت شارژ سریع در مدت ۴۵ دقیقه 
  • زمان شارژ با ولتاژ معمولی حدود ۸ ساعت 
  • حداکثر سرعت ۲۲۰ کیلومتر 
  • رسیدن از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت در کمتر از ۱۰ ثانیه 

ساینا S برقی

طبق بررسی نظرات خریداران خودرو برقی ایران خودروی برقی پرطرفدار دیگر ساینا S برقی می باشد . ساینا S برقی یا Saina EV  هاچ بک است که کاملا امروزی و مدرن طراحی شده است طراحی جلوی آن کاملا شبیه ساینا S صندوق ‌دار است اما در قسمت عقب به تیبا ۲ شباهت دارد. 

ویژگی ها و مشخصات فنی

  • قدرت موتور الکتریکی معادل ۹۰ اسب ‌بخار
  • حداکثر سرعت ۱۳۰ کیلومتر در ساعت 
  • دارای باتری‌ های لیتیوم ‌یونی، تا حدود ۲۰۰ کیلومتر
  • شتاب از حالت سکون تا سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت را فقط در ۱۲ ثانیه
  • زمان شارژ باتری با برق خانگی، حدود ۴ ساعت و با شارژ سریع، ۸۰ درصد از ظرفیت باتری فقط در ۴۰ دقیقه 

 دنا پلاس پلاگین هیبرید

دنا پلاس پلاگین هیبرید، خودرو برقی مناسب برای ایران می باشد که در این لیست با آن می پردازیم. این خودرو هم با برق کار می کند و هم بنزین مصرف می کند. این خودرو توسط شرکت ایران خودرو در سال 1398 معرفی شد. 

ویژگی ها و مشخصات فنی

  • باتری لیتیوم ‌یون با ظرفیت ۱۴ کیلووات ‌ساعت و ولتاژ ۳۵۰ ولت 
  • امکان پیمایش ۶۷ کیلومتر در حالت برقی
  •  ۱۰۰۰ کیلومتر در حالت هیبریدی
  • مصرف انرژی ۲۰  کیلووات‌ ساعت در هر ۱۰۰ کیلومتر
  • شارژ سریع باتری در ۳۰ دقیقه و شارژ خانگی در حدود ۴ ساعت
  • موتور بنزینی ۳ سیلندر ۱.۰ لیتری با مصرف ترکیبی آن به ۳.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر 

چانگان ایدو ۴۶۰

خودروی دیگر را که به عنوان بهترین خودرو برقی چینی در ایران به شما معرفی می کنیم خودروی چینی چانگان ایدو ۴۶۰ از برند چانگان است. این خودرو در سال 1401 به بازار ایران معرفی شد و به دلیل قیمت ماشین برقی در ایران مناسب و امکانات قابل قبول مورد توجه افراد قرار گرفت. ایدو ۴۶۰ دارای موتور 170 اسب بخار قدرت می باشد که 300 نیوتن متر گشتاور تولید می کند. این پیشرانه، این خودروی برقی چینی را قادر می سازد تا در 8.5 ثانیه از 0 به 100 کیلومتر و به حداکثر سرعت 170 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. ایدو ۴۶۰ با دو نوع باتری لیتیوم یونی عرضه می شود که برد مسافتی آن را به 400 یا 500 کیلومتر می رساند.

دنا پلاس پلاگین هیبرید

دنا پلاس پلاگین هیبرید توسط شرکت ایران خودرو در سال 1398 معرفی شد. این خودرو هم با برق کار می کند و البته هم بنزین مصرف می کند. با این خودرو لقب خودروی برقی دو رگه ایرانی داده شده است. در واقع تفاوت ماشین هیبریدی با برقی در باتری آن‌‌هاست؛ خودروهای برقی فقط با باتری ‌های الکتریکی کار می کند و فاقد موتور احتراق داخلی می باشد؛ اما خودروهای پلاگین هیبرید هر دو نوع منبع انرژی (الکتریکی و احتراق داخلی) را دارند. از ویژگی ها و مشخصات فنی خودروی دنا پلاس هیبربد می توان به موتور بنزینی ۳ سیلندر ۱.۰ لیتری با مصرف ترکیبی آن به ۳.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر و هم چنین مجهز بودن به باتری لیتیوم ‌یون با ظرفیت ۱۴ کیلووات ‌ساعت و ولتاژ ۳۵۰ ولت اشاره کرد. این باتری در ۳۰ دقیقه و شارژ خانگی در حدود ۴ ساعت شارژ می شود.این خودرو می تواند ۶۷ کیلومتر در حالت برقی و ۱۰۰۰ کیلومتر در حالت هیبریدی طی کند در هر ۱۰۰ کیلومتر  ۲۰  کیلووات‌ ساعت انرژی مصرف می کند.

هونگچی EQM5

هونگچی EQM5 را می توان بهترین خودرو برقی وارداتی در ایرانی دانست. این خودرو سدانی لوکس و تمام برقی می باشد که شرکت تولیدی آن زیرمجموعه گروه FAW است. این خودرو جادار و لوکس و دوام بالا، رقیبی جدی برای سدان های برقی محبوب اروپایی و آمریکایی در بازار جهانی محسوب می شود. EQM5  دارای دو موتور الکتریکی مجهز است که در مجموع قدرتی معادل 408 اسب بخار و گشتاوری 630 نیوتن متر تولید می کنند. هم چنین شتاب این خودرو 4.7 ثانیه ای از 0 تا 100 کیلومتر بر ساعت می رسد. با دو نوع باتری لیتیوم یونی عرضه می شود که برد مسافتی آن را به 431، 560 و 620 کیلومتر می رساند.

جک J7 برقی یا E50A

جک J7 برقی که در بازار با نام E50A  عرضه می شود و توسط برند جک تولید می شود. این خودرو چینی برقی در سال 1400 توسط کرمان موتور وارد بازار ایران شد، جک J7 برقی یا E50A به دلیل ظاهر مدرن و امکانات قابل قبول مورد توجه کارشناسان قرار گرفت. J7 برقی با دو نوع باتری لیتیوم یونی عرضه می شود که برد مسافتی آن را به 400 یا 500 کیلومتر می باشد .مجهز به موتور الکتریکی قدرتمند است که 163 اسب بخار قدرت و 360 نیوتن متر گشتاور کار می کند. این پیشرانه،  J7  می تواند تا در 8.9 ثانیه از 0 به 100 کیلومتر بر ساعت و به حداکثر سرعت 170 کیلومتر بر ساعت برسد. 

ونوسیا D60 برقی

یکی دیگر از خودروهای برقی موجود در بازار ایران چینی ونوسیا D60 برقی است این سدانی توسط  شرکت مکس موتور عرضه شده است. نکته قابل توجه این است که این خودروی چینی  نسخه برقی ونوسیا D60 بنزینی بوده و بر پایه پلتفرم مشترک با نیسان سلفی ساخته شده است. D60 برقی به دو موتور الکتریکی مجهز است که در مجموع قدرتی معادل 183 اسب بخار و گشتاوری 300 نیوتن متر تولید می کنند. این پیشرانه، D60 را قادر می سازد تا در 9 ثانیه از 0 به 100 کیلومتر بر ساعت برسد و به حداکثر سرعت 150 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. D60 برقی با دو نوع باتری لیتیوم یونی عرضه می شود که برد مسافتی آن را به 420 یا 560 کیلومتر می رساند.

آیا خرید ماشین برقی در ایران امکان پذیر است؟

در ایران به علت فقدان زیر ساخت های خودروهای الکتریکی خیلی از کارشناسان بر این باورند که خودروهای هیبریدی و پلاگین هیربدی جایگزین بهتری برای خودروهای تمام برقی هستند. از طرفی قیمت ماشین های برقی موجود در ایران بسیار گران تر از خودروهای معمولی است و خیلی از افراد توان خرید ماشین برقی وارداتی را ندارند. امیدواریم در آینده شاهد تولید بیشتر خودروهای برقی با قیمت مناسب و توسط خودروسازان داخلی و خرید خودرو برقی ارزان در ایران باشیم. نظر شما درباره ماشین های برقی و خرید خودرو برقی در ایران چیست لطفا نظرات خود را در قسمت کامنت ها با ما و خوانندگان ما مطرح کنید.

مقایسه خودروهای برقی در ایران

بهترین خودروهای برقی جهان و در بازار ایران از لحاظ منبع تغذیه و پیشرانه به چهار دسته برقی و هیبریدی، سلول سوختی و خورشیدی دسته بندی می شوند.

  • خودرو برقی (BEV)در مقایسه با خودروی هیبرید (HEV)برای تامین انرژی فقط از باتری استفاده می کند و پیشرانه آن کاملا الکتریکی است . اما خودروی هیبرید خودروهای هیبرید از ترکیب یک موتور درون ‌سوز و یک موتور الکتریکی (معمولا ضعیف) برای تامین نیرو استفاده می‌کنند
  • خودرو های تمام برقی بازدهی بیشتر و صدای کمتری نسبت به خودروهای هیبرید دارند و خودروهای سلول سوختی از انواع هیبرید و تمام برقی نیز بازدهی و صدای کمتری دارد.
  • در خودرو سلول سوختی (FCEV)از تکنولوژی پیل سوختی برای تولید برق استفاده می‌شود. و آلایندگی آن ها نسبت به خودروهای تمام برقی تقریبا صفر است و فقط آب از اگزوز آن ها بیرون می‌آید
  • خودروی خورشیدی که از انرژی آفتاب برای تولید نیرو و حرکت استفاده می‌کند از انواع هیبریدی تمام برقی و حتی سلول ساختی الایندگی کمتری دارد.

سرویس و نگهداری خودروهای برقی در ایران

یکی از مهم ترین اجزای کلیدی که در حفظ و نگهداری خودروهای برقی به آن باید توجه کنید روش های مراقبت از باتری و به حداکثر رساندن عملکرد و طول آن هاست 

  • حتما هنگام شارژ خودروی برقی خود از تجهیزات شارژ و روش‌ های مشخص که کمپانی سازنده پیشنهاد داده استفاده کنید.
  • باتری را تا حداکثر ظرفیت و تخلیه کامل باتری مکررا شارژ نکنید. سعی کنید برای استفاده روزانه، سطح باتری را بین ۲۰ تا ۸۰ درصد نگه دارید. 
  • دماهای بسیار گرم و بسیار سرد بر عملکرد باتری تاثیر منفی دارد  اگر خودروی برقی شما از ویژگی ‌های مدیریت دمای باتری برخوردار است، آن را فعال کنید تا از باقی ماندن باتری در محدوده دمایی مطلوب اطمینان حاصل کنید.

عملکرد خودروهای برقی در ایران

تمام خودروهایی برقی موجود در ایران نمونه ‌هایی از تلاش‌ های موفقیت ‌آمیز شرکت ‌های ایرانی می باشند. با اینکه قیمت خودروهای برقی در ایران بالاست اما این خودروها  از نظر فنی و عملکردی بسیار بالا و راه حل عالی برای کاهش مصرف بنزین و کمک به محیط زیست می باشند. امیدواریم در آینده شاهد تولید بیشتر خودروهای برقی در ایران باشیم و هم چنین با فراهم کردن زیرساخت ‌های مورد نیاز تولید و فروش خودروهای برقی ایرانی را بیشتر و واردات خودروهای کارکرده را کمتر کنیم.

به این مطلب امتیاز دهید ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مطالب