میدانید بیمه بدنه خودرو شامل چه مواردی است

میدانید بیمه بدنه خودرو شامل چه مواردی است؟

آیا می ‌دانید چه مواردی تحت پوشش بیمه بدنه خودرو قرار می‌ گیرد؟ این یک پرسش فوق‌ العاده است! بهتر است قبل از مراجعه به شرکت‌ های بیمه جهت درخواست خسارت، اطلاعات دقیقی درباره اقلامی که بیمه آن‌ ها را پوشش می‌ دهد، به دست آورید.

بیمه بدنه خودرو نوعی بیمه اختیاری برای صاحبان خودروهاست، که طبق آن حتی اگر فرد مقصر تصادف باشد، بیمه هزینه‌ های وارد شده را جبران خواهد کرداگر می خواهید در رابطه با موارد استفاده از بیمه بدنه، شرایط بیمه بدنه ماشین و نحوه استفاده از آن، تعهدات بیمه بدنه یا روش محاسبه بیمه بدنه بیشتر بدانید در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

موارد تحت پوشش بیمه بدنه

با پرداخت مبلغ مشخصی (که به مدل ماشین، نوع، سال تولید و جزئیات دیگر بستگی دارد) به بیمه، شما امکان استفاده از موارد بیمه بدنه ماشین را دارید، اما نباید انتظار داشته باشید که بیمه بدنه همه چیز را در هر شرایطی تحت پوشش بگیرد. ادامه مطلب را به دقت مطالعه کنید تا بدانید چه مواردی تحت پوشش بیمه بدنه قرار دارند و چه مواردی تحت پوشش بیمه بدنه قرار ندارند.

 

پوشش ‌های اصلی بیمه بدنه خودرو

موارد پوشش بیمه بدنه اصلی خودرو به ۳ دسته اصلی تقسیم می ‌شوند:

۱. حوادث یا تصادف

این دسته شامل وقوع تصادف وسیله نقلیه بیمه ‌شده با جسم ثابت یا متحرک، برخورد با دیگر اشیاء متحرک یا ثابت، سقوط خودرو یا واژگونی آن در حین حرکت، و همچنین خسارات ناشی از عملیات انتقال و نجات خودرو می ‌شود.

۲. آتش‌ سوزی، انفجار و صاعقه

 این دسته شامل آسیب ‌ها و خساراتی است که به دلیل وقوع حوادثی چون آتش‌ سوزی، انفجار، و یا ضربه صاعقه به بدنه خودرو وارد می ‌شود.

۳.آسیب‌ های ناشی از سرقت خودرو

در صورت دزدیده شدن خودرو یا وقوع سرقت که منجر به آسیب‌ هایی در بدنه و قطعات آن شود، بیمه بدنه پرداخت خسارات آن را به عهده می ‌گیرد.

این ۳ پوشش اصلی بیمه بدنه خودرو تا حد معینی از خسارات ناشی از وقوع این حوادث را جبران می ‌کنند و بسته به شرایط و تعهدات بیمه بدنه، ممکن است موارد دیگری نیز به پوشش‌ های اضافی بیمه بدنه اضافه شود.

 

پوشش ‌های فرعی بیمه بدنه خودرو

پوشش ‌های فرعی بیمه بدنه خودرو

با پرداخت هزینه اضافی، شما می ‌توانید موارد دیگری را نیز به بیمه خود اضافه کنید. شرکت ‌های بیمه ممکن است تعدادی از موارد بیمه بدنه را به بیمه ‌گذاران خود ارائه دهند.

1.پوشش سرقت خودرو: اگر خودرو دزدیده شود و آسیب‌ هایی به بدنه و قطعات آن وارد شود، بیمه بدنه خسارات ایجاد شده را تا مقدار تعیین شده پوشش می ‌دهد.

2.بیمه شیشه‌ های خودرو: شکستن شیشه ‌ها در اثر عواملی مانند تغییرات دما یا فشار داخل خودرو ممکن است مشمول بیمه بدنه باشد. برای این موارد، بیمه‌ گذار ممکن است هزینه جداگانه‌ ای را پرداخت کند.

3.پوشش نوسانات قیمت: با پرداخت هزینه اضافی، می توانید در صورتی که خودرو به قیمت روز بیمه شده باشد، حداکثر تا ۲۰ درصد مازاد برای پوشش نوسانات قیمت از سوی بیمه شما پوشش داده شود. این موارد ممکن است در صورت تعمیر خودرو با ارزش بالاتر به کار آید.

4.پوشش هزینه توقف: این نوع بیمه برای خودروهای بارکش و اتوکار است. اگر بیمه‌ گذار به دلایلی از جمله آسیب وارد شده به خودرو نتواند از آن در بازه زمانی خاصی استفاده کند، معتبر به خسارت روزانه متناسب با نوع و ظرفیت خودرو پوشش داده می ‌شود.

5.پوشش خطرات ناشی از رنگ، مواد شیمیایی و اسید روی بدنه: شرکت ‌های بیمه ممکن است در ازای مبلغ اضافی، خطرات ناشی از رنگ، مواد شیمیایی و اسید روی بدنه خودرو را نیز بیمه کنند. این نوع پوشش معمولاً در اصل بیمه بدنه خودرو تعبیه نشده و به صورت جداگانه ارائه می‌ شود.

6.بیمه میخ کشی یا خط ‌و خش: خط ‌و خش‌ های روی بدنه خودرو ممکن است مشمول بیمه بدنه اصلی نباشند و باید برای آن هزینه اضافی پرداخت کنید. این نوع بیمه در حال حاضر توسط بیمه ایران به بیمه‌ گذاران ارائه می‌ شود.

۷. بیمه حوادث شخصی: یک نوع بیمه فرعی بدنه است که در آن، بیمه ‌گر خساراتی که به مالک خودرو در طول شبانه ‌روز و در هر موقعیت جغرافیایی، حتی خارج از وسیله نقلیه، وارد می‌ شود را تعویض و پرداخت می‌ کند.

 

پوشش بیمه بدنه شامل چه مواردی نمی شود؟

تا کنون درباره دو دسته پوشش اصلی و فرعی صحبت کرده‌ ایم. علاوه بر این، مواردی وجود دارد که حتی در پوشش فرعی نیز در نظر گرفته نمی‌ شوند و بیمه بدنه از پوشش آن‌ ها معاف است. به عنوان مثال، موارد زیر از جمله مواردی هستند که بیمه بدنه آنها را پوشش نمی ‌دهد:

  • رویدادهای جنگی مانند جنگ، شورش، انقلاب، اعتصاب و تهاجم.
  • خساراتی که به بدنه خودرو توسط مالک آن وارد شود.
  • خسارات ناشی از مصادره یا توقیف خودرو توسط نیروهای انتظامی کشور.
  • آسیب ‌ها به بدنه خودرو در صورتی که راننده در زمان وقوع حادثه مشروبات الکلی یا مواد مخدر مصرف کرده باشد.
  • خسارات به بدنه خودرو در صورتی که راننده خودرو گواهینامه نداشته باشد یا تاریخ اعتبار آن به پایان رسیده باشد.
  • خسارات ناشی از مسابقات اتومبیل رانی، کورس گذاشتن، آموزش رانندگی و موارد مشابه.
  • آسیب‌ های ناشی از حمل مواد منفجره.
  • آسیب‌ خای ناشی از حمل بار اضافی یا مسافر اضافی.
  • خسارات مرتبط با بارگیری و بار اندازی خودرو.
  • خسارات مرتبط با کالاهای وسیله نقلیه.
  • آسیب ‌های مرتبط با انفجارهای هسته ‌ای.
  • آسیب ‌های مرتبط با فرار از دست پلیس.
  • خسارات به خودرو در صورت نداشتن گواهینامه.
  • خودروهای قدیمی بالای ۱۵ تا ۲۰ سال که ممکن است مشمول بیمه بدنه نشوند.

در نهایت، می‌ توان یک فرمول ساده و دائمی برای حوادثی که شامل موارد  بیمه بدنه نمی ‌شوند ارائه داد. به طور کلی، هر نوع خساراتی که خارج از موارد مشخص در جدول مشخصات بیمه ‌نامه خودرو شما واقع شود، تحت پوشش بیمه نخواهد بود.

 

شرایط استفاده از بیمه بدنه ماشین

شرایط استفاده از بیمه بدنه ماشین

یکی از مهم‌ ترین مفاهیم مرتبط با بیمه بدنه، شرایطی است که زمانی بیمه‌ گر هزینه خسارت وارده به خودرو در تصادفات را تحت پوشش قرار می ‌دهد. در این مورد، باید بگوییم که بیمه بدنه به چهار حالت زیر هزینه خسارت وارده به خودرو را پوشش می ‌دهد:

  • در صورتی که راننده بیمه ‌گذار در حادثه تصادف به عنوان مقصر شناخته شود.
  • در صورتی که راننده بیمه ‌گذار در حادثه تصادف به عنوان غیر مقصر شناخته شود.
  • در صورتی که راننده خودروی مقصر در حادثه تصادف فرار کند.
  • در صورتی که خودروی زیان ‌دیده در حادثه تصادف به دسته‌ ی خودروهای گران ‌قیمت تعلق داشته باشد.

 

انواع بیمه بدنه خودرو

۱. بیمه بدنه کیلومتری

نوعی از بیمه بدنه است که بر اساس میزان کیلومتر ماشین شما محاسبه می ‌شود.

۲. بیمه بدنه یک روزه

 این نوع بیمه بدنه مشابه بیمه بدنه استاندارد است، با این تفاوت که برای مدت زمان کمتری و فقط یک روزه صادر می ‌شود. افرادی که نیاز به خودروی موقت دارند، می ‌توانند از بیمه بدنه یک روزه استفاده کنند.

۳. بیمه بدنه خودروی اجاره‌ ای

 برای افرادی که می‌ خواهند خودروی گران قیمتی را برای مراسم‌ ها یا موارد خاص اجاره کنند، بیمه بدنه خودروی اجاره ‌ای توصیه می‌ شود.

۴. بیمه بدنه ماشین مدل پایین

   این نوع بیمه بدنه برای ماشین‌ هایی مناسب است که از تولید آنها ۱۰ سال یا بیشتر گذشته ‌اند. این بیمه خسارات ناشی از تصادفات را جبران می‌ کند و قیمت آن بر اساس ارزش ماشین در بازار، تعداد پوشش‌ های انتخابی، تخفیفات و شرکت بیمه ‌گر تعیین می ‌شود.

۵. خسارت خودروی نامتعارف

 در صورتی که ارزش خودروی شما در سال ۱۴۰۲ بیشتر از ۶۰۰ میلیون تومان باشد، به عنوان خودروی نامتعارف محسوب می ‌شود. در صورت تصادف با سقف پوشش بیمه شخص ثالث کمتر از میزان خسارت وارده، باید از بیمه بدنه خود استفاده کنید.

۶. بیمه بدنه خودروی نامتعارف

در مواردی که شما خودروی نامتعارف دارید (ارزش بالای ۶۰۰ میلیون تومان)، توصیه می‌ شود که موارد پوشش بیمه بدنه را در نظر بگیرید. در تصادفات با خسارت شدید، می توانید همزمان از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث استفاده کنید.

 

شرایط بیمه بدنه ماشین مدل پایین

شرایط بیمه بدنه ماشین مدل پایین

شرایط بیمه بدنه مشخص است. بیمه بدنه تنها به ماشین ‌هایی که کمتر از ۲۰ سال از تولیدشان گذشته است، تعلق می گیرد. قیمت بیمه برای این خودروها مشخص است، اما بستگی به مدل و سال ساخت دارد. ماشین‌ های قدیمی ‌تر ممکن است هزینه بیمه بدنه بالاتری داشته باشند. برای دانستن قیمت دقیق، بهتر است با توجه به اطلاعات خودروتان، استعلام بیمه بدنه بگیرید.

همچنین، اگر خودروی شما حدود ۵ سال از ساخت گذشته باشد، بیمه‌ گر شما ممکن است در صورت وقوع خسارت، پرداخت را با ۵ درصد کاهش انجام دهد. این کاهش در صورت تعویض قطعات معمولاً به ۲۰ یا ۲۵ درصد هم افزایش می ‌یابد.

توجه داشته باشید که این شرایط برای تمام شرکت‌ های بیمه یکسان نیستند، بنابراین توصیه می کنیم بعد از مقایسه ارائه‌ دهندگان بیمه، بیمه ‌نامه خود را خریداری کنید.

اگر به دنبال جایی برای فروش خودروی تصادفی خود هستید، کافی است به مجموعه ما که خریدار خودرو تصادفی هستند، اطمینان کنید. ما بهترین خریدار ماشین آسیب دیده و تصادفی شما هستیم. مرکز تصادفی خودروی تصادفی شما را بعد از ترخیص از پارکینگ پلیس با قیمت مناسب و کاملا منصفانه از شما خریداری می کند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مطالب

.